Duo van Chocolademousse

duo van chocolademousse, az food

(Gecreëerd door Alexandre Bourdeaux – Technisch adviseur – CHOCOLATE ACADEMY™ centre België)

SUIKERDEEG MET CHOCOLADE

Ingrediënten:

  • 125g suiker
  • 175 g boter
  • 65g eieren
  • 115g amandelpoeder
  • 35g Callebaut cacaopoeder CP

Bereiding:

  • Dooreenroeren van suiker, boter en eieren
  • Vermengen met amandelpoeder en cacaopoeder.
  • Gedurende 2 uren laten rusten in de koelkast.
  • In een dunne laag uitstrijken en rechthoeken uitsnijden.
  • Gedurende 10 minuten bakken op 170°C.

WITTE CHOCOLADEMOUSSE

Ingrediënten:

  • 400g Callebaut witte chocolademousse
  • 500g melk

Bereiding:

  • Mengen en gedurende 5 minuten opkloppen.
  • De flexipanvormen vullen met de witte mousse en in de diepvriezer
    zetten om gemakkelijk te kunnen ontvormen.

DONKERE CHOCOLADEMOUSSE

Ingrediënten:

  • 400g Poeder voor chocolademousse
  • 500g melk

Bereiding:

  • Mengen en gedurende 5 minuten opkloppen.
  • De plastic tubes met de donkere mousse vullen en in de diepvriezer zetten.

AFWERKING

  • Verwijder de witte en donkere chocolademousse uit de vormen.
  • Schik de 2 chocolademousses op het deeg van amandel- en suikerpasta.
  • Werk af met een chocoladedecoratie.