Frisse Lente vol-au-vent

INGREDIËNTEN: 10 personen

  • 10 kippenfilets van telkens 80 g
  • 500 g kalfszwezeriken
  • 1 dl Bakken & Braden
  • 50 g jonge spinazie
  • 500 g wortelblokjes
  • 500 g preiwit
  • (beide gaar gekookt in Groentebouillon HONIG PROFESSIONAL)
  • verse kervel
  • 50 amandelkroketten

VOOR DE SAUS:

  • 8 dl Kippenbouillon HONIG PROFESSIONAL
  • 2 dl Groentebouillon HONIG PROFESSIONAL
  • 100 g Boter-eiersaus HONIG PROFESSIONAL
  • 1 dl culinaire room

HONIG PROFESSIONAL PRODUCTEN:

  • Kippenbouillon HONIG PROFESSIONAL (art. 71752300)
  • Groentebouillon HONIG PROFESSIONAL (art. 71752100)
  • Boter-eiersaus HONIG PROFESSIONAL (art. 74001267)

BEREIDING:

  • Snijd de kippenfilets en de zwezeriken in gelijke stukken en bak ze goudbruin in Bakken & Braden.
  • Gaar ze verder in een voorverwarmde oven.
  • Bereid de saus door de Kippenbouillon, de Groentebouillon en culinaire room naar het kookpunt te brengen en af te werken met de Boter-eiersaus.
  • Meng er vervolgens de groenten en het gegaard vlees onder. Werk af met de kervelblaadjes.
  • Frituur de amandelkroketten.

PRESENTATIE:

  • Schik de amandelkroketten en de vol-au-vent op de borden.
  • Voeg tenslotte een portie jonge spinazie toe.