Gratins met roodlof en paddenstoelen
Bak een verrukkelijke gratin met bitterzoete roodlof en aardse paddenstoelen voor een herfstachtige lekkernij. De romige gratinlaag maakt het tot een hartverwarmend gerecht.
Ingrediënten
Voor 10 personen
- 20 Aviko Premium Gratins Cream & Cheese
- 400 g roodlof
- 150 g gemengde paddenstoelen
- 75 g ongebrande hazelnoten
- 50 g roomboter
- 50 ml hazelnootolie
- Tijm, om te bestrooien
Bereidingswijze
20 minuten bereiden + 20/25 minuten oven
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op een bakplaat.
- Maak het roodlof en de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Schud de geroosterde noten op een bord.
- Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan de boter.
- Schep de roodlof en paddenstoelen erdoor en smoor in 8-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de roodlof en paddenstoelen over de gratins. Besprenkel met de hazelnootolie en bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de tijm.