Groene aspergesalade met burrata en frambozen

Ingrediënten

– 700 g groene asperges
– 1 el olijfolie
– 75 g pijnboompitten
– 2 el extra vierge olijfolie
– 1 el balsamicoazijn
– 2 tl World Spice Blend – Toscane
– 600 g burrata
– 150 g rucola
– 225 g frambozen

Bereidingswijze

1. Snijd een centimeter van de onderkant van de asperges en gooi weg. Verhit de olijfolie in een grillpan en grill de asperges 5 minuten. Verhit een pan zonder olie en rooster de pijnboompitten tot goudbruin.

2. Meng de extra vierge olijfolie met balsamicoazijn en de World Spice Blend – Toscane tot een dressing. Laat de burrata uitlekken.

3. Verdeel de rucola over de borden met de groene asperges, pijnboompitten, frambozen en burrata. Verdeel de dressing over de burrata en de salade.

Variatietip:

In plaats van een grillpan kun je natuurlijk ook gebruikmaken van een barbecue. Ook kun je de asperges bakken in een normale koekenpan.