Herfst boomstam van hazelnootparfait met limoengel
Ingrediënten voor 10 personen
HAZELNOOTPARFAIT
- 300 ml Debic Parfait
- 50 g hazelnootpasta
- 1 g zout
- donkere chocolade velvetspray
LIMOENGEL
- 200 ml appelsap
- 50 ml limoensap
- 2,5 g agaragar
GARNITUUR
- 100 g Oreo-koekjes zonder vulling, gemalen
- 30 tuilekoekjes
- 30 chocoladeblaadjes, Dobla
- 10 g hazelnoten, geroosterd
Bereiding
HAZELNOOTPARFAIT
Klop de Parfait luchtig op in een keukenrobot en voeg de hazelnootpasta en het zout toe. Breng het mengsel over in een spuitzak en verdeel over siliconenmallen. Plaats in de diepvries. Vries in en spuit daarna af met de chocolade velvetspray.
LIMOENGEL
Kook het appelsap samen met het limoensap en de agaragar gedurende 1 minuut en laat volledig afkoelen. Mix vervolgens in de blender tot een gel.
OPBOUW EN AFWERKING
Schik de parfait en werk af met de limoengel, gemalen Oreo-koekjes, tuilekoekjes, chocoladeblaadjes en geroosterde hazelnoten.