Herfst boomstam van hazelnootparfait met limoengel

 

Ingrediënten voor 10 personen

HAZELNOOTPARFAIT

  • 300 ml Debic Parfait
  • 50 g hazelnootpasta
  • 1 g zout
  • donkere chocolade velvetspray

LIMOENGEL

  • 200 ml appelsap
  • 50 ml limoensap
  • 2,5 g agaragar

GARNITUUR

  • 100 g Oreo-koekjes zonder vulling,  gemalen
  • 30 tuilekoekjes
  • 30 chocoladeblaadjes, Dobla
  • 10 g hazelnoten, geroosterd

 Bereiding

HAZELNOOTPARFAIT

Klop de Parfait luchtig op in een keukenrobot en voeg de hazelnootpasta en het zout toe. Breng het mengsel over in een spuitzak en verdeel over siliconenmallen. Plaats in de diepvries. Vries in en spuit daarna af met de chocolade velvetspray.

LIMOENGEL

Kook het appelsap samen met het limoensap en de agaragar gedurende 1 minuut en laat volledig afkoelen. Mix vervolgens in de blender tot een gel.

OPBOUW EN AFWERKING

Schik de parfait en werk af met de limoengel, gemalen Oreo-koekjes, tuilekoekjes, chocoladeblaadjes en geroosterde hazelnoten.