Bloemkoolschotel

bloemkoolschotel, az foodIngrediënten:10 personen

  • 2 kg                       Bonduelle bloemkoolroosjes 20/35 Minute
  • 1,5 l                       bechamelsaus met geraspte kaas
  • 100 g                     geraspte kaas
  • 1 kg                       half om half gehakt
  • 20 g                       gehakt kruidenmix
  • 200 g                     uiringen
  • 1 kg                       kruimige aardappelen
  • 100 g                     roomboter
  • 50 g                       paneermeel
  • 6 st                        volkoren beschuit of panko
  • 100 g                     waterkers
  • 100 g                     dunne rode ui wedges
  • 100 g                     Bonduelle jonge velderwten
  • 50 st                      halve snoeptomaatjes
  • 2 dl                        limoendressing

Bereiding:

  • Laat de bloemkoolroosjes ontdooien.
  • Maak de beschamelsaus en meng met de geraspte kaas, houd warm.
  • Meng het gehakt met de kruiden en bak samen met de uiringen gaar, houd warm.
  • Kook de aardappelen, verkruimel grof en houd warm.
  • Beboter de vorm en maak vervolgens laagjes met: 50 g gehaktmengsel, bechamelsaus met de geraspte kaas, aardappel, bloemkool met saus, nog een laagje gehakt en tot slot nog een  laagje bloemkool zonder saus. De bloemkool mag net boven de rand uitsteken. In het midden voorzie je wat saus, hierop kruimel je de aardappel, roomboter, paneermeel en beschuit of panko.
  • Gratineer in een oven op 180 graden gedurende 20 tot 25 minuten tot de korst mooi krokant en bruin is.
  • Maak tussendoor de salade van waterkers, rode ui, jonge velderwten en snoeptomaatjes en voeg de dressing toe.
  • Dresseer op het bord en plaats dan de soufflévorm met de bloemkoolschotel op het bord.