Brusselse Wafels

Ingrediënten 6 personen

voor een 12-tal wafels

  • Boter op kamertemperatuur: 200 g
  • Verse gist: 25 g
  • Melk: 500 ml
  • Water: 500 ml
  • Eieren: 4
  • Imperial bakmeel: 600 g
  • Imperial vanillesuiker: 1 zakje
  • Zout: 1 snuifje
  • Arachideolie

Bereiding

  • Smelt de boter in een steelpannetje en laat afkoelen. Splits de eieren. Warm het water met de melk op tot lauw en verkruimel er de gist in. Laat deze oplossen.
  • Doe het gistmengsel in een mengkom en voeg de eierdooiers toe. Meng en voeg geleidelijk aan het bakmeel toe. Klop totdat er geen klonters meer zijn.
  • Voeg een snufje zout en de vanillesuiker toe. Doe er nu ook de boter bij en meng. Het deeg is redelijk vloeibaar, wat normaal is.
  • Dek de mengkom af met een verse theedoek en laat ongeveer 1 u rusten om een warme plek.
  • Klop het eiwit op en meng geleidelijk aan door het beslag.
  • Vet het wafelijzer in met wat arachideolie en zet op de hoogste stand. Schep met een pollepel het deeg in het wafelijzer en draai om. Laat de wafels zo’n 8 minuten bakken tot de goudbruin zijn.
  • Serveer meteen. Extra lekker met wat vers geklopte slagroom en bloemsuiker!