Brusselse Wafels
Ingrediënten 6 personen
voor een 12-tal wafels
- Boter op kamertemperatuur: 200 g
- Verse gist: 25 g
- Melk: 500 ml
- Water: 500 ml
- Eieren: 4
- Imperial bakmeel: 600 g
- Imperial vanillesuiker: 1 zakje
- Zout: 1 snuifje
- Arachideolie
Bereiding
- Smelt de boter in een steelpannetje en laat afkoelen. Splits de eieren. Warm het water met de melk op tot lauw en verkruimel er de gist in. Laat deze oplossen.
- Doe het gistmengsel in een mengkom en voeg de eierdooiers toe. Meng en voeg geleidelijk aan het bakmeel toe. Klop totdat er geen klonters meer zijn.
- Voeg een snufje zout en de vanillesuiker toe. Doe er nu ook de boter bij en meng. Het deeg is redelijk vloeibaar, wat normaal is.
- Dek de mengkom af met een verse theedoek en laat ongeveer 1 u rusten om een warme plek.
- Klop het eiwit op en meng geleidelijk aan door het beslag.
- Vet het wafelijzer in met wat arachideolie en zet op de hoogste stand. Schep met een pollepel het deeg in het wafelijzer en draai om. Laat de wafels zo’n 8 minuten bakken tot de goudbruin zijn.
- Serveer meteen. Extra lekker met wat vers geklopte slagroom en bloemsuiker!