Dark Brew Stew

Aantal porties: 10
Menugang: Bijgerecht

Ingrediënten

500 g                     Mengeling van zoete aardappelen en knolpeterselie Bonduelle
500 g                     Groentemix van wortel en pastinaak Bonduelle

40 g                       roomboter

2 st                        kruidnagel

3 takjes                tijm

3 takjes                rozemarijn

2 blaadjes           laurier

66 cl                       donker bier (niet te zoet)

1 dl                        sjalot azijn

2 el                        appelstroop

2 plakken            gemberkoek

Bereiding

1.            Laat de mengeling en groentemix 24 uur vantevoren in de koeling ontdooien.
2.            Verhit de roomboter in een pan en voeg de kruidnagel, tijm, rozemarijn en laurier toe. Verwam op matig vuur.

3.            Voeg het bier, de azijn, de appelstroop en de plakken gemberkoek toe en laat dit een uur trekken op laag vuur.

4.            Haal de kruiden eruit en kook iets in (of bind iets af).

5.            Voeg de groenten toe en verhit door tot serveertemperatuur.

6.            Dresseer op een bord.