Duo van Chocolademousse
(Gecreëerd door Alexandre Bourdeaux – Technisch adviseur – CHOCOLATE ACADEMY™ centre België)
SUIKERDEEG MET CHOCOLADE
Ingrediënten:
- 125g suiker
- 175 g boter
- 65g eieren
- 115g amandelpoeder
- 35g Callebaut cacaopoeder CP
Bereiding:
- Dooreenroeren van suiker, boter en eieren
- Vermengen met amandelpoeder en cacaopoeder.
- Gedurende 2 uren laten rusten in de koelkast.
- In een dunne laag uitstrijken en rechthoeken uitsnijden.
- Gedurende 10 minuten bakken op 170°C.
WITTE CHOCOLADEMOUSSE
Ingrediënten:
- 400g Callebaut witte chocolademousse
- 500g melk
Bereiding:
- Mengen en gedurende 5 minuten opkloppen.
- De flexipanvormen vullen met de witte mousse en in de diepvriezer
zetten om gemakkelijk te kunnen ontvormen.
DONKERE CHOCOLADEMOUSSE
Ingrediënten:
- 400g Poeder voor chocolademousse
- 500g melk
Bereiding:
- Mengen en gedurende 5 minuten opkloppen.
- De plastic tubes met de donkere mousse vullen en in de diepvriezer zetten.
AFWERKING
- Verwijder de witte en donkere chocolademousse uit de vormen.
- Schik de 2 chocolademousses op het deeg van amandel- en suikerpasta.
- Werk af met een chocoladedecoratie.