Eekhoorntjesbrood Gratin

Met kastanjechampignons en shiitake paddenstoelen

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 Aviko Eekhoorntjesbrood Gratins
  • 200 gram kastanjechampignons (gehalveerd of in vieren gesneden)
  • 100 gram shiitake paddenstoelen (gehalveerd of in vieren gesneden)
  • 50 gram walnoten (gehakt)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 4 sjalotjes (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • Rucola sla (aangemaakt)

Bereiding

  • Verdeel de gratins op de bakplaat en plaats ze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220° C.
  • Verhit in een koekenpan de olie. Fruit eerst de sjalotjes met de knoflook, voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort en krokant aan.
  • Schep er tenslotte de peterselie en de walnoten door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de paddenstoelen en walnoten uit de pan en verdeel het over de borden. Leg de gratins ernaast.
  • Garneer het geheel met rucola sla.