INGREDIËNTEN (recept voor 4 personen)
- 4 stuks kabeljauwhaasjes (175g/stuk)
- Verstegen Viskruiden met zout
- 100 g boter
- 15 g Verstegen Spice Oil Green Herbs Garlic
- 2 stuks hardgekookte eierdooiers
- 6 stuks ansjovisfilets (met zout)
- 3 stuks kleine augurkjes (gehakt)
- 25 g verse spinazie
- 25 g rucola sla
- 25 g sjalot (gehakt)
Voor de romige kool:
-50 g boter
-450 g voorjaarskool, in dunne reepjes
-225 g prei in dunne ringen
-1 eetl. azijn
-250 g Verstegen Basissaus Hollandaise
BEREIDINGSWIJZE :
Maak eerst de kruidenboter:
• De spinazie en rucola 1 minuut in een pan kokend water leggen, afgieten en afspoelen met koud stromend water.
• Het teveel aan water eruit drukken.
• De spinazieblaadjes met de rest van de ingrediënten in een cutter doen en tot Puree kloppen.
• De boter op een groot vel aluminium folie spreiden en dit oprollen tot een rol van 2,5 cm dik.
• Laten afkoelen tot de boter stevig is.
Dan de romige kool:
• De boter laten smelten in een grote pan.
• De kool, prei en azijn toevoegen en 20 min. zachtjes stoven op een lage temperatuur, zonder deksel.
• Wanneer het vocht verdampt is, de Basissaus Hollandaise toevoegen en alles goed opwarmen.
Tot slot:
• De visfilets kruiden met de Viskruiden en deze gaarstomen in de steamer.
• Op een bord een laagje saus-kool mengsel leggen met daarop de visfilets en bedekken met dunne plakjes kruidenboter.
• De borden 1 minuutje onder de hete grill zetten.
TIP:
Het bord garneren met een vers bladerdeegmaantje en serveren met gekookte aardappelen, afwisselend met een paarse chinese aardappel.
- Verstegen Viskruiden met zout, 421381 (500 g)
- Verstegen Spice Oil Green Herbs Garlic , 462610 (870 ml)
- Verstegen Warm up Hollandaise saus, 437809 (6 x 250 ml)