Gepocheerde kabeljauwhaasjes met kruidenboter op een bedje van romige kool

INGREDIËNTEN (recept voor 4 personen)

  • 4 stuks kabeljauwhaasjes (175g/stuk)
  • Verstegen Viskruiden met zout
  • 100 g boter
  • 15 g Verstegen Spice Oil Green Herbs Garlic
  • 2 stuks hardgekookte eierdooiers
  • 6 stuks ansjovisfilets (met zout)
  • 3 stuks kleine augurkjes (gehakt)
  • 25 g verse spinazie
  • 25 g rucola sla
  • 25 g sjalot (gehakt)

Voor de romige kool:

-50 g boter
-450 g voorjaarskool, in dunne reepjes
-225 g prei in dunne ringen
-1 eetl. azijn
-250 g Verstegen Basissaus Hollandaise

BEREIDINGSWIJZE :

Maak eerst de kruidenboter:
• De spinazie en rucola 1 minuut in een pan kokend water leggen, afgieten en afspoelen met koud stromend water.
• Het teveel aan water eruit drukken.
• De spinazieblaadjes met de rest van de ingrediënten in een cutter doen en tot Puree kloppen.
• De boter op een groot vel aluminium folie spreiden en dit oprollen tot een rol van 2,5 cm dik.
• Laten afkoelen tot de boter stevig is.

Dan de romige kool:
• De boter laten smelten in een grote pan.
• De kool, prei en azijn toevoegen en 20 min. zachtjes stoven op een lage temperatuur, zonder deksel.
• Wanneer het vocht verdampt is, de Basissaus Hollandaise toevoegen en alles goed opwarmen.

Tot slot:
• De visfilets kruiden met de Viskruiden en deze gaarstomen in de steamer.
• Op een bord een laagje saus-kool mengsel leggen met daarop de visfilets en bedekken met dunne plakjes kruidenboter.
• De borden 1 minuutje onder de hete grill zetten.

TIP:

Het bord garneren met een vers bladerdeegmaantje en serveren met gekookte aardappelen, afwisselend met een paarse chinese aardappel.

  • Verstegen Viskruiden met zout, 421381 (500 g)
  • Verstegen Spice Oil Green Herbs Garlic , 462610 (870 ml)
  • Verstegen Warm up Hollandaise saus, 437809 (6 x 250 ml)
Print

Gepocheerde kabeljauwhaasjes met kruidenboter op een bedje van romige kool