Kerststronk met Nutella

Niveau : Moeilijk

Totale duur: 2 uur

Bereiding: 40 min

Rusttijd: 1 uur

Baktijd: 20 min

INGREDIËNTEN

Voor de garnering:

  • 30 g zachte boter
  • 30 g poedersuiker
  • 30 g bloem
  • 1 eiwit
  • 5 g cacaopoeder

Voor het gebak:

  • 3 eieren
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g bloem
  • 180 g Nutella®

BEREIDING

  1. Bereid eerst de garnering: meng de boter, poedersuiker en cacaopoeder in een kom. Voeg het eiwit en de bloem toe. Roer om.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  3. Teken Nutella®-potten op het bakpapier met behulp van de sjabloontjes.
  4. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit het in de getekende vormpjes op het bakpapier.
  5. Zet de bakplaat 15 minuten in de diepvries.
  6. Bereid het beslag voor het rolgebak terwijl de garnering in de koelkast rust. Klop 1 ei samen met 2 eigelen en 50 g suiker op tot een homogeen mengsel.
    Voeg de bloem beetje bij beetje toe. Neem een tweede kom en klop het resterende eiwit en de overige 50 g suiker op tot een schuimige massa. Roer dit schuim onder het eerste mengsel.
  7. Haal de bakplaat uit de diepvries. Spatel het beslag over de vooraf aangebrachte figuurtjes. Zet de plaat in de oven op 180°C en laat 10 tot 12 minuten bakken.
  8. Neem het gebak van de warme bakplaat en leg het op een propere handdoek zonder het te breken. Rol het gebak op en wikkel het in plasticfolie. Laat de rol 10 minuten rusten in de koelkast.
  9. Rol het gebak terug open en leg het op bakpapier. Vul een spuitzak met Nutella® en breng dotjes aan op het gebak. Gebruik een spatel om de Nutella® uit te strijken over het gebak.
  10. Rol het gebak opnieuw op. Laat ongeveer 50 minuten rusten.
  11. Snijd de uiteinden van de rol af zodat de spiraalvormige binnenkant zichtbaar wordt. Versnijd in plakken en serveer.

TAGS: