Mini Gratin-sandwiches met zalmfilet en courgette

Ingrediënten (4 personen )

·         12 Aviko mini gratins ( aardpeer en pastinaak/ asperge en parmezaan)

·         1 courgette

·         400 gram zalmfilet

·         1 eetlepel Parmezaanse kaas

·         1 eetlepel paneermeel

·         1 eetlepel groene pesto

·         Sap en rasp van een halve citroen

·         1 eetlepel gehakte dille met bieslook

·         Olijfolie

·         Zout en peper uit molen

Bereiding

  • Snijd uit de courgette 4 lange plakken van 1 centimeter dikte (de rest wordt niet gebruikt) en halveer ze daarna in de breedte zodat er 8 plakken ontstaan.
  • Verdeel de zalm in 4 platte dunne plakken.
  • Verdeel de mini gratins op een bakplaat en plaats ze circa 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Bestrooi de zalmplakken met zout en peper.
  • Bestrijk de courgette plakken aan beide zijden met de pesto.
  • Wentel ze door een mengsel van paneermeel met de Parmezaanse kaas.
  • Leg de zalmtranches met de courgette plakken naast de gratins op de bakplaat en plaats het voor circa 8 minuten terug in de hete oven.
  • Stapel op verwarmde borden telkens 1 plak courgette met daarop 3 mini gratins, hierop opnieuw een plak courgette en afsluiten met een plak zalm.

Tip

Garneer de gratin-sandwiches met citroen, kruiden en wat druppels olie.

Print

Mini Gratin-sandwiches met zalmfilet en courgette