Ingrediënten (4 personen )
· 12 Aviko mini gratins ( aardpeer en pastinaak/ asperge en parmezaan)
· 1 courgette
· 400 gram zalmfilet
· 1 eetlepel Parmezaanse kaas
· 1 eetlepel paneermeel
· 1 eetlepel groene pesto
· Sap en rasp van een halve citroen
· 1 eetlepel gehakte dille met bieslook
· Olijfolie
· Zout en peper uit molen
Bereiding
- Snijd uit de courgette 4 lange plakken van 1 centimeter dikte (de rest wordt niet gebruikt) en halveer ze daarna in de breedte zodat er 8 plakken ontstaan.
- Verdeel de zalm in 4 platte dunne plakken.
- Verdeel de mini gratins op een bakplaat en plaats ze circa 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Bestrooi de zalmplakken met zout en peper.
- Bestrijk de courgette plakken aan beide zijden met de pesto.
- Wentel ze door een mengsel van paneermeel met de Parmezaanse kaas.
- Leg de zalmtranches met de courgette plakken naast de gratins op de bakplaat en plaats het voor circa 8 minuten terug in de hete oven.
- Stapel op verwarmde borden telkens 1 plak courgette met daarop 3 mini gratins, hierop opnieuw een plak courgette en afsluiten met een plak zalm.
Tip
Garneer de gratin-sandwiches met citroen, kruiden en wat druppels olie.