Poke bowl met zoete aardappel falafel

Poke Bowl

  • 50 gr      mais super sweet
  • 50 gr      sojabonen
  • 50 gr      kikkererwten
  • 50 gr      rode biet
  • 50 gr      voorgegaarde quinoa
  • 150 gr    mango
  • 150 gr    ananas
  • 300 gr komkommer
  • ½            chilipeper
  • 1 el         limoensap
  • 2 el         gehakte munt
  • 1             limoen ( voor zestes)
  • 2 el         rijstazijn
  • 1 l           groentenbouillon

Kook de mais, sojabonen, kikkererwten en quinoa in de groentenbouillon op 70°C gedurende 2 minuten. Dit zorgt voor een zoetere smaak van de mais en zorgt voor mooie kleuren van de andere groenten. Kruid de rode biet af met een lichte vinaigrette van olie en azijn. Laat de mango, ananas en komkommer ontdooien in de frigo. Meng daarna alle ingrediënten en breng het geheel op smaak.

Falafel

  • 250 gr    zoete aardappel
  • 100 gr    rode kidney bonen
  • 50 gr      walnoten
  • 50 gr      gefruite ui
  • 1 el         citroensap
  • 1 el         look
  • 3 el         maanzaad
  • 1 kl         komijn
  • 1 el         paprikapoeder

Meng eerst de zoete aardappel met kruiden en olie. Rooster ze daarna 10 minuten op 180°C.

Plaats alles in de blender of keukenrobot en voeg dekidneybonen, de gefruite ui , het citroensap en de walnoten toe. Nadat alles gemixt is, voeg het maanzaad toe. Neem een bakplaat en leg er bakpapier in. Neem 1 eetlepel  van het mengsel voor  1 falafel en leg op het bakpapier. Bak het mengsel voor 25 minuten op 180°c. Draai de falafel na 12 à 13 minuten even om zodat beide zijdes lekker krokant worden.

 

 

 

 

 

 

 

Print

Poke bowl met zoete aardappel falafel