Shepherd’s pie met sojabonen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg aardappelen
  • 300 g gehakte bevroren spinazie (zonder room)
  • 150 g sojabonen
  • 300 g tomatenblokjes, 100 ml tomatencoulis
  • 100 g ui, fijngehakt
  • 50 gr gehakte knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sojamelk
  • 2 el paneermeel
  • 1 soja-yoghurt
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • Oregano, nootmuskaat
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in gezouten water, pureer ze met sojamelk.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet apart.
  • Bak de ui en knoflook in een koekenpan.
  • Voeg de sojabonen toe, daarna de tomatenblokjes, coulis en oregano.
  • Laat 20 tot 30 minuten sudderen.
  • Bouw het gerecht op, beginnend met een laagje aardappelpuree, dan een laagje sojabonen met tomaat, een laagje spinazie (ontdooid) en werk af met aardappelen.
  • Meng paneermeel, edelgistvlokken en yoghurt en verdeel dit over de bereiding.
  • Zet 30-40 minuten in de oven, warm serveren.