Shepherd’s pie met sojabonen
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 kg aardappelen
- 300 g gehakte bevroren spinazie (zonder room)
- 150 g sojabonen
- 300 g tomatenblokjes, 100 ml tomatencoulis
- 100 g ui, fijngehakt
- 50 gr gehakte knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- sojamelk
- 2 el paneermeel
- 1 soja-yoghurt
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- Oregano, nootmuskaat
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in gezouten water, pureer ze met sojamelk.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet apart.
- Bak de ui en knoflook in een koekenpan.
- Voeg de sojabonen toe, daarna de tomatenblokjes, coulis en oregano.
- Laat 20 tot 30 minuten sudderen.
- Bouw het gerecht op, beginnend met een laagje aardappelpuree, dan een laagje sojabonen met tomaat, een laagje spinazie (ontdooid) en werk af met aardappelen.
- Meng paneermeel, edelgistvlokken en yoghurt en verdeel dit over de bereiding.
- Zet 30-40 minuten in de oven, warm serveren.