Sint Jacobsvruchten gebakken met knolselder en spinazie

sint jacobsschelpen, az food

Ingrediënten: 4 personen

  • 1 knolselder
  • 8 Sint-Jacobsvruchten
  • 300g spinazie
  • 1stuk geitenkaas
  • 1 Citroen
  • 50g pijnboompitten
  • 200ml witte wijn
  • 2takjes citroengras
  • 1sjalot
  • 1 gember
  •  venkelzaadjes
  • 100g room

Bereiding:

  • Knolselder garen op zijn geheel in de oven op 140 graden ongeveer 1 uur naargelang de grootte
  • Na gaartijd pellen, schijven van uitsnijden en rondjes van uitsteken , het overige gedeelte mixen en opwerken met boter en selderijzout
  • De spinazie fijn snijden ,in chiffonade , en opwerken met geitenkaas ,citroensap en olijfolie afwerken met geroosterde pijnboompitten.
  • De sint Jacobsvruchten openen , de coquille eruit halen en goed wassen in ijswater.
  • De baard rond de coquille er eveneens uithalen ontdoen van zwarte bol en zeer goed wassen laten uitlekken en bewaren.
  • Reductie van witte wijn ,sjalot fijngesneden,gember en citroengras en venkelzaadjes laten inkoken.
  • De baarden van de coquille erbij laten opkoken en even laten staan en nadien doorzeven.
  • De saus: de reductie verder laten inkoken de room bijvoegen laten inkoken tot gewenste dikte.Afroeren met heel weinig boter en in sifon bus warm houden .
  • Afwerken: de coquille wentelen in broodkruim en bakken in warme olijfolie , de knolselder puree opwarmen en de rondjes bakken in boter .