Aantal porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 2,5 kg Bloemkool (20/35 mm) Vriesvers Bonduelle
  • 1,5 kg Gratin met courgettes Vriesvers Bonduelle
  • 1 kg spek, in blokjes
  • 10 st witte pens
  • 100 ml vloeibare vetstof
  • 250 g gratinkaas, geraspt

Bereiding

  1. Laat de vriesverse producten ontdooien in de koeling.
  2. Verhit de vetstof en bak hierin de witte pens, laat deze snel afkoelen.
  3. Doe hetzelfde met de spekblokjes, laat het vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd de witte pens in schijven en verdeel onder in het bakje en bestrooi met het spek.
  5. Schep nu de gratin met courgettes over de pens schijfjes en dresseer hierop de bloemkoolroosjes.
  6. Bestrooi vervolgens de kaas hierover.
  7. Indien serveren, gratineer dan op 225 graden in een heteluchtoven gedurende een 15 tot 20 minuten.
  8. Voor takeaway sla je die stap over.