Taboulé van bloemkoolrijst

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 1 kg bloemkoolrijst (art 71120)
– 300 g tomatenkubus (art 2526)
– 300 g komkommerkubus (art 3983)
– 100 g ajuinkubus (art 3816)
– 30 g knoflookblokjes (art 5166)
– Zeste en sap van 1 citroen
– Sap van 2 citroenen
– 20 g fijngehakte basilicum (art 5190)
– 30 g fijngehakte peterselie (art 511810)
– 10 blaadjes verse basilicum
– 8 eetlepels olijfolie
– 20 g fijngehakte bieslook
– Peper en zout

Bereidingswijze

  • Blancheer de schil van de citroen in een kom met kokend water. Giet af en snij in reepjes.
  • Ontdooi de diepgevroren producten in kokend water (2 minuten) en laat ze zo snel mogelijk afkoelen.
  • Doe de volgende ingrediënten in een grote kom en meng: bloemkoolrijst, in blokjes gesneden komkommer, gepelde tomaten, gesnipperde ui en gehakte knoflook.
  • Breng op smaak met de gehakte basilicum, de gehakte bieslook en de gehakte peterselie en meng goed.
  • Breng op smaak met het citroensap, de olijfolie, zout en peper en meng opnieuw.
  • Garneer met de blaadjes basilicum en de reepjes citroenschil.
  • Koud bewaren en koud serveren.

Smakelijk !