Chaud/froid van venkel & grijze garnalen met avocado
Ingrediënten – 10 personen
- 1 kg gepelde grijze garnalen
- 5 st avocado
- 5 st venkel of 10 mini venkels
- ½ lt kippenbouillon
- ½ limoen + 1 limoen
- Verstegen Ras El Hanout (Authentic Origin)
- teentje knoflook (optioneel)
- Verstegen Chermoula (Authentic Origin)
- Verstegen Saffraandraadjes (5 stuks optioneel)
- Verstegen Deens Piramide Rookzout
- Verstegen Season Pepper Harissa
- Verstegen Laurierblad
- Verstegen Tijm Vriesgedroogd
- Verstegen Dilletopjes Vriesgedroogd
- zeekraal
Bereidingswijze
- Snij de venkel knollen in de lengte door vier.
- Breng de kippenbouillon op smaak met Ras el Hanout, Chermoula, knoflook, saffraan, laurier, tijm en ½ limoensap.
- Gaar de venkel beetgaar in de smaakvolle bouillon.
- Laat de venkel goed uitlekken.
- Leg deze op een bord en garneer met de garnalen.
- Snij de avocado doormidden, besprenkel met limoensap en kruid af met Deens piramide rookzout en Season pepper Harissa.
- Garneer met dille en zeekraal.
- Serveer het kookvocht van de venkel, apart in glaasjes of bekers.