Chaud/froid van venkel & grijze garnalen met avocado


Ingrediënten
– 10 personen 

  • 1 kg gepelde grijze garnalen
  • 5 st avocado
  • 5 st venkel of 10 mini venkels
  • ½ lt kippenbouillon
  • ½ limoen + 1 limoen
  • Verstegen Ras El Hanout (Authentic Origin)
  • teentje knoflook (optioneel)
  • Verstegen Chermoula (Authentic Origin)
  • Verstegen Saffraandraadjes (5 stuks optioneel)
  • Verstegen Deens Piramide Rookzout
  • Verstegen Season Pepper Harissa
  • Verstegen Laurierblad
  • Verstegen Tijm Vriesgedroogd
  • Verstegen Dilletopjes Vriesgedroogd
  • zeekraal

Bereidingswijze

  • Snij de venkel knollen in de lengte door vier.
  • Breng de kippenbouillon op smaak met Ras el Hanout, Chermoula, knoflook, saffraan, laurier, tijm en ½ limoensap.
  • Gaar de venkel  beetgaar in de smaakvolle bouillon.
  • Laat de venkel goed uitlekken.
  • Leg deze op een bord en garneer met de garnalen.
  • Snij de avocado doormidden, besprenkel met  limoensap en kruid af met Deens piramide rookzout en Season pepper Harissa.
  • Garneer met dille en zeekraal.
  • Serveer het kookvocht van de venkel, apart in glaasjes of bekers.