Frisse rijstsalade met mango, sluimererwt, paksoi en citrusvinaigrette

Een gerecht vol contrasten: zachte rijst en knapperige paksoi, pittige sambal en zoete mango.
De citrusvinaigrette brengt alle smaken bij elkaar in deze Aziatische fusionsalade.

Ingrediënten 10 personen

  • Knorr Basmati Rijst 5 kg
  • Peulen 250 gram
  • Pak-choï 400 gram
  • Thaïse basilicumbladeren 40 gram
  • In dunne plakjes gesneden lente-uitjes 1 stuk
  • Hellmann’s Citrus Vinaigrette 1 Liter
  • Conimex Sambal Oelek 750 gram
  • Knorr Primerba Aziatische pesto 340 gram
  • Mango diepvries 450 gram

Bereiding

  • Kook de Knorr Basmati Rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Koel de rijst snel weer af
  • Kook de sluimererwten gaar en koel ze snel weer af.
  • Snij de paksoi, de Thaise basilicum en de pijpajuin fijn.
  • Meng de Hellmann’s Vinaigrette Citrus met de Conimex Sambal Oelek en de Knorr Primerba Asian Pesto.
  • Meng de afgekoelde rijst samen met de gekookte sluimererwten, de fijngesneden paksoi, thaise basilicum en de pijpajuin.
  • Voeg de bekomen vinaigrette en de ontdooide mangoblokjes toe en meng de salade.
  • Serveersuggestie: Voeg spiesjes van The Vegetarian Butcher™ NoChicken Chunks toe, gelakt met Conimex Ketjap Manis en bestrooid met wasabi furikake.
  • Tip: Thaise basilicum heeft niet zoveel gelijkenissen met zijn Europese neefje. Als je hem in dit recept wilt vervangen, kies dan eerder voor verse munt. Die smaak leunt er dichter bij aan en past goed bij de zoete mango.