Macaroni met ham en kaas

Een klassieker voor jong en oud, heerlijk met lekkere ham van bij ons.
De krokante kaaskoekjes maken het des te smakelijker!!!

Ingrediënten  (4 pers.)

  • 375g macaroni kort  Anco Professional kookbestendig
  • 100g boter
  • 100g bloem van Anco
  • 1 liter melk
  • 200g gekookte ham
  • 150g gemalen kaas
  • peper en zout

Bereiding :

  1. Smelt de boter en roer er de bloem onder.
  2. Voeg beetje bij beetje de melk toe op een zacht vuur, laat daarna eens goed doorkoken tot een mooi glad geheel.
  3. Voeg 100g kaas toe. Kruiden met peper en zout.
  4. Snij de ham in blokjes of reepjes.
  5. Kook de deegwaren Anco Professional beetgaar in voldoende water.
  6. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta met de kaassaus en de ham.
  7. Maak van de 50g kaas 4 hoopjes in een antikleefpan en laat deze smelten in een oven of op het vuur tot ze mooi bruin gebakken zijn.
  8. Laat even afkoelen en serveer de krokante kaaskoekjes bij de macaroni met ham en kaas.

Wijntip :

  • Frisse droge witte wijn

Kaas :

  • Om te gratineren (een kaaskorstje in de oven maken), kan je mozzarella gebruiken voor een zachte, romige textuur.
  • Emmentaler en zeker gruyère zijn voller van smaak en geven een harder korstje.
  • Een intense smaak krijg je wanneer je Parmezaan of grana padano bovenop je kaaslaag legt.