Panna cotta van citroengras

INGREDIËNTEN:10 personen

  • Panna cotta van citroengras
  • 1 l Debic Panna Cotta
  • 40 g citroengras
  • Fruitsalsa
  • 125 g brunoise van kiwi
  • 125 g brunoise van komkommer
  • 100 g braambessen
  • 100 g frambozen
  • 100 g aardbeien
  • 50 g kersen
  • 3 g limoenzestes
  • 100 ml suikersiroop
  • Afwerking: tijmbloempjes

BEREIDING:

Panna cotta van citroengras

Verwarm de Debic Panna Cotta tot hij volledig vloeibaar is. Voeg het grofgesneden citroengras toe en laat gedurende 1 uur infuseren op een laag vuur. Zeef de panna cotta en verdeel over siliconen halvebolvormen. Laat vervolgens opstijven in de koeling en vries nadien in.

Fruitsalsa

Meng de brunoises met de rest van het fruit. Voeg de limoenzestes( dunne streepjes limoenschil) en de suikersiroop toe. Bewaar fris.

AFWERKING:

  • Ontvorm de panna cotta en schik op het bord.
  • Laat het bord 10 minuten staan zodat de panna cotta rustig op temperatuur kan komen.
  • Serveer de salsa rond de panna cotta.
  • Werk af met de verse tijmbloemetjes.