Ribbetjes gemarineerd met Uncle Ben’s Barbecue saus

Ingrediënten (10 personen)

  • 2kg varkensribben
  • 1 pot Uncle Ben’s Barbecue saus (2.51kg)
  • Slaatje met dressing
  • Frietjes of ander accompagnement

Marineren:

Bestrijk de ribbetjes met de Uncle Ben’s Barbecue saus. De marinade met deze saus zal zorgen voor een licht gerookte en zoete smaak. Laat het vlees 12 uur afgedekt in de koelkast marineren. Indien de pot niet volledig leeg is, kan u de resterende saus gerust invriezen en gebruiken bij een volgende bereiding.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175°C. Zet de oventemperatuur nadien op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met marinade.

Bakken

Verwarm de ovengrill voor en grill de BBQ spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.

Schikken en Serveren

Verdeel de ribbetjes over de borden en dien op met een slaatje met frisse dressing en met frietjes of een ander accompagnement.