Ruby basis voor roomijs

Hierbij een gloednieuw ijsrecept om de smaakpapillen van je gasten te verwennen. Met Ruby roomijs laat je ze genieten van een fruitige verfrissing met fris-zure tonen. Een perfecte afsluiter van het diner. Om de natuurlijke ruby smaak en kleur te behouden, werken onze chefs met yoghurt. Yoghurt voegt wat zuurtegraad toe, die je nodig hebt om te voorkomen dat de ruby kleur en smaak vervaagt. Bovendien combineert yoghurt zeer goed met de smaak van Ruby RB1. Het staat garant voor een lichte, frisse en sensuele smaakervaring.

INGREDIËNTEN     

  • 299 cl melk
  • 299 cl Water
  • 45 gram yoghurt
  • 60 gram dextrose
  • 12 gram glucose 40DE
  • 6  gram stabilisator
  • 359gram Callebaut – Finest Belgian Chocolate Ruby – RB1
  • 120 gram frambozenpuree

BEREIDING

  • Verwarm tot 40°C.
  • Voeg toe en pasteuriseer.
  • Goed ondermengen en laten afkoelen.
  • Koud toevoegen. Opnieuw mixen en karnen.