Sint Jacobsvruchten gebakken met knolselder en spinazie
Ingrediënten: 4 personen
- 1 knolselder
- 8 Sint-Jacobsvruchten
- 300g spinazie
- 1stuk geitenkaas
- 1 Citroen
- 50g pijnboompitten
- 200ml witte wijn
- 2takjes citroengras
- 1sjalot
- 1 gember
- venkelzaadjes
- 100g room
Bereiding:
- Knolselder garen op zijn geheel in de oven op 140 graden ongeveer 1 uur naargelang de grootte
- Na gaartijd pellen, schijven van uitsnijden en rondjes van uitsteken , het overige gedeelte mixen en opwerken met boter en selderijzout
- De spinazie fijn snijden ,in chiffonade , en opwerken met geitenkaas ,citroensap en olijfolie afwerken met geroosterde pijnboompitten.
- De sint Jacobsvruchten openen , de coquille eruit halen en goed wassen in ijswater.
- De baard rond de coquille er eveneens uithalen ontdoen van zwarte bol en zeer goed wassen laten uitlekken en bewaren.
- Reductie van witte wijn ,sjalot fijngesneden,gember en citroengras en venkelzaadjes laten inkoken.
- De baarden van de coquille erbij laten opkoken en even laten staan en nadien doorzeven.
- De saus: de reductie verder laten inkoken de room bijvoegen laten inkoken tot gewenste dikte.Afroeren met heel weinig boter en in sifon bus warm houden .
- Afwerken: de coquille wentelen in broodkruim en bakken in warme olijfolie , de knolselder puree opwarmen en de rondjes bakken in boter .