Tomaat Mozzarella op zijn kop

 

INGREDIENTEN:

    • Bloemkoolrijst 71120
    • Artisjokbodems 10159
    • Granaatappelpitten NIEUW
    • Maiskolven 68071
    • Oesterzwammen 5326
    • Erwten 389

BEREIDING:

Bloemkoolrijst

Rooster stukjes hazelnoten en amandelen in verhitte kokosolie. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en stoof tot alles beetgaar is. Kruid af met kardemonkruiden en laat afkoelen. Afwerken doe je met granaatappelpitten.

Erwten

Blancheer de erwten en koel ze meteen af zodat ze hun groene kleur behouden. Besprenkel royaal met een vinaigrette van granaatappel en vadouvan.

Artisjokbodems

Snijd de licht ontdooide artisjokbodems in schijfjes. Stoof ze aan met wat vanille, nootmuskaat en balsamicoazijn. Wanneer de balsamicoazijn licht  begint te karameliseren, voeg je sesamzaad toe.
Eenmaal afgekoeld werk je af met basilicum.

Oesterzwammen

Stoof de oesterzwammen tot het vocht bijna verdwenen is. Besprenkel met vinaigrette op basis van witte balsamicoazijn en laat afkoelen. Werk royaal af met snippers pijpajuin.

Maiskolven

Snijd de maiskolven in twee gelijke helften en wrijf ze in met geklaarde boter. Grof zeezout en grof gemalen zwarte peper doen de rest.

AFWERKING

Bouw deze salade in laagjes op in de jar en werk af met tomaat & mozzarella.