Trio van minimuffins met Nutella

Ingrediënten voor ong. 4 porties (12 minimuffins)

3 minimuffins per portie.

Voor het deeg

  • 220 g suiker
  • 4 eieren
  • 264 g bloem
  • 60 g boter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 180 g Maïzena (maïszetmeel)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 g zout

Bijkomende ingrediënten

  • 80 g wortelpuree
  • 80 g aardappelpuree
  • 70 g gehakte hazelnoten
  • 60 g Nutella®

STAP 1

Meng de eieren en de suiker met de mixer in een mengkom, voeg de droge ingrediënten toe en ten slotte de olie en boter.

STAP 2

Verdeel deze bereiding in drie gelijke delen.

Voeg de aardappelpuree toe aan een derde van het deeg. Voeg in een andere kom de wortelpuree toe aan een derde van het deeg. En voeg ten slotte aan het laatste deel deeg de 60 g gehakte hazelnoten toe.

STAP 3

Vul vormen voor minimuffins met de drie bereidingen (20-25 gram deeg per vorm) en bak gedurende 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Versier elke muffin met 5 g Nutella® en wat gehakte hazelnoten.