Witte citrusmousse
Een licht recept, bereid in een mum van tijd
Ingrediënten ( 10 personen)
WITTE CITRUSMOUSSE
- 1 stengel citroengras
- 1 limoen, de zestes
- 500 ml Debic Tiramisù
- 150 g witte chocolade
- het sap van ½ limoen
CITRUSCRUMBLE
- 160 g bloem
- 100 g boter
- 120 g fijngeraspte kokosnoot
- 100 g suiker
- de zestes van 1 limoen
GARNITUUR
- 100 ml sinaasappelgel
- 1 bakje limoencress
- verschillende partjes citrusfruit
Bereiding
Witte citrusmousse
Kneus het citroengras met de achterkant van een mes. Leg, samen met de limoenzestes, in de Debic Tiramisù en laat 1 nacht trekken (koude infusie). Passeer door een zeef. Verwarm 100 ml tiramisu en smelt er de witte chocolade in. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de resterende tiramisu op in een keukenmachine. Zet 1/3 van de tiramisucrème opzij en spatel er het chocolademengsel doorheen. Meng voorzichtig met de resterende tiramisucrème en voeg naar smaak limoensap toe. Bewaar de mousse in een gesloten recipient en laat opstijven in de koelkast.
Citruscrumble
Meng alle ingrediënten en kneed goed. Verkruimel het deeg en leg op een bakplaat. Bak in de oven op 160 °C gedurende 10 à 12 minuten. Bewaar in een luchtdichte verpakking.
Opbouw
Dresseer de citruscrumble in de borden en leg in het midden een grote eetlepel citrusmousse.
Werk af met met sinaasappelgel, limoencress en citrusfruit.