Juli 2016 Mars Belgium

AZ Food: Wie is Mars Belgium?

Mars Belgium: Ons kent u in foodservice vooral van de Uncle Ben’s rijsten, Uncle Ben’s® sauzen en Ebly®. Daarnaast verdelen we bij Mars ook nog wereldberoemde en vertrouwde chocolade producten, waaronder M&M’S®, Twix®, Snickers® & Mars® alsook de bekende merken van honden en katten voeding, zoals Pedigree®, Whiskas®, Sheba®, Cesar® en nog vele andere merken.

AZ Food: Ook voor horeca?

Mars Belgium: De argumenten van een hoog rendement en een goede kwaliteit zijn zeker belangrijk in de horeca. Onze rijsten halen een rendement van maal drie: 50 gram ongekookte rijst wordt 150 gram deze gekookt wordt. Bovendien is het een rijst die, dankzij de hoge kwaliteit, perfect au bain-marie gehouden kan worden. Ook onze sauzen halen een goed rendement. Omdat deze zo kwalitatief en zuiver zijn, kunnen ze aangelengd worden met tot 1,5 keer hun volume. Aanlengen kan gebeuren met water, bouillon, room, etc. Het voordeel van dit aanlengen, is dat de horeca-chef zijn creativiteit kan omzetten in een eigen creatie, met een zeer kwalitatieve saus als basis. Naast goede producten, beschikken we ook over heel wat kennis. Zo beschikken wij bijvoorbeeld over een database met talrijke recepten. Chefs die wat extra inspiratie willen, kunnen ons altijd contacteren voor meer informatie(tom.veyt@effem.com).

AZ Food: Waarom dienen we te kiezen voor jullie producten?

Mars Belgium: Bij Mars Food telt elke korrel! We houden altijd een belangrijk doel voor ogen nl. vandaag beter eten en morgen een betere wereld. Ons doel is om de voedingswaarde van onze producten te verbeteren en mensen te inspireren gezond te eten, door voedsel op de markt te brengen dat gezonder, eenvoudiger, beter betaalbaar en smaakvoller is.
Al onze rijst producten worden gekenmerkt door een hoog rendement (50 gram ongekookte rijst wordt 150 gram gekookt) en een kwaliteit die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik in professionele keukens. Daarnaast is de duurzaamheid van onze producten iets waar we hard aan werken en wat wij belangrijk vinden.

Naar de website van deze producent
Lees meer: Sustainable Rice Platform

AZ Food: Wat brengt de toekomst voor jullie? Waar hopen jullie over 10 jaar te staan?
Mars Belgium: Naast onze belangrijke doelstelling, vandaag beter eten en morgen een betere wereld, ligt ook duurzaamheid ons heel nauw aan het hart. Ons doel is dat 100% van onze rijst tegen 2020 van een duurzame bron komt. We streven ernaar om te voldoen aan de globale standaarden die werden vastgelegd door de ‘ Sustainable Rice Platform’ en we zien het als onze plicht om voortdurend te werken aan de impact die we op het milieu alsook op sociaal vlak kunnen hebben, doorheen onze supply chain.

Dit zullen we onder meer doen door het waterverbruik bij productie te verminderen, door rijsttelers (in bijvoorbeeld Pakistan) op te leiden over hoe ze een hoger rendement van productie (en dus een hoger inkomen voor hen) kunnen bereiken en door vrouwen in te schakelen in maatschappijen waar ze niet altijd even veel kansen krijgen.