AZ FOOD: Wie is Diversi Foods

Diversi Foods is een internationale bakkerijgroep met een ruim aanbod aan verse & diepgevroren bakkerijproducten, gaande van broden, over patisserie & vienoisserie en specialiteiten. In ons verhaal komen voornamelijk kernwaarden zoals authenticiteit, kwaliteit, service en innovatie naar voren.

AZ FOOD: Waarom dienen we te kiezen voor de producten van Diversi Foods?

Ons brede gamma biedt het perfecte product voor iedere smaak, iedere gelegenheid en ieder kanaal. Staat het gewenste product niet in onze catalogus of bestaat het nog niet, dan gaan wij samen met u op zoek naar de juiste oplossing! Daarnaast dragen we de hoge kwaliteit en het karakter van onze producten hoog in het vaandel. Bovendien starten we op het veld met de beste grondstoffen, verwerken we deze op een manier die zo veel mogelijk trouw blijft aan traditionele recepten en authentieke methodes. Gezond en lekker, zonder compromis op smaak.

AZ FOOD: Ook voor horeca?

Zowel in het versgamma als bij het bake-off assortiment hebben we heel wat producten die geschikt zijn voor de horeca. Het voordeel van de diepgevroren producten is dat je slechts gebruikt wat je nodig hebt. Dankzij de korte ontdooi- en baktijd kan je heel kort op de bal spelen. Hiermee vermijd je voedselverspilling & verlies van inkomsten. Daarnaast hebben we specifiek voor de horeca ook  aangepaste verpakkingen en voorgesneden producten. Convenience is hier troef!

AZ FOOD: Welke rol speelt AZ Food hierbij voor jullie

AZ Food is een betrouwbare partner voor de verdeling van onze producten. Zij bieden een klantgerichte service en zijn in staat om een brede waaier aan producten bij de horecazaken aan te leveren aan de best mogelijke prijs.

AZ FOOD: Nieuwigheden die u kan verklappen?

Om zich binnen de bakkerijwereld te kunnen onderscheiden zijn niet alleen kwaliteit en smaak troef, maar ook innovatie. Een mooi voorbeeld hiervan is onze nieuwe award-winnende aanwinst “Fleur de Camembert”. Een heerlijke combinatie van een kruidige broodkroon met in het midden een lekker smeuïge camembert. Je plaats het product in zijn totaliteit in de oven en na 12-14 minuten heb je een heerlijke sharing snack/aperitief. Een concept dat zeker gesmaakt zal worden door de horeca waar men de klanten dient te verassen met nieuwigheden, en waar snelheid en convenience ook van groot belang zijn.

AZ FOOD: Wat brengt de toekomst voor Diversi Foods? Waar hopen jullie bij  over 10 jaar te staan?

Diversi Foods is de voorbije jaren geëvolueerd door verschillende overnames van productiesites in binnen- en buitenland. De meest gekende aanwinsten van de groep zijn Vanmarcke Bladerdeeg en Vermaut’s Boerenbrood.  Ook onze site Boulangerie de France te Moeskroen,  waar wij heerlijk knapperige en smaakvolle stokbroodproducten maken aan competitieve prijzen, getuigt van vertrouwen in de toekomst. Ook hier is het aanbod groot en kunnen wij opnieuw tegemoet komen aan heel wat specifieke klantenvragen en –verwachtingen. Dit is een van onze manieren om onze toekomst en het verder uitbouwen van een hoogwaardig gamma te kunnen garanderen.

AZ FOOD: Vul aan: de horecaprofessional dient…

Steeds te trachten om een bepaald kwaliteitsniveau te behalen en hier niet van af te wijken. Een constante kwaliteit, verrassende en innovatieve gerechten en een vriendelijke bediening blijven immers de belangrijkste drijfveren voor een klant om naar een bepaalde horecazaak terug te keren. De prijs komt pas op de 5de plaats en dient steeds in functie van de kwaliteit te staan.

AZ FOOD: Is er ten slotte nog iets dat we nooit mogen vergeten?

Brood is een product dat altijd een belangrijk onderdeel van de maaltijd zal blijven. Uiteindelijk weegt het in de globale foodcost niet zo fel door in vergelijking met andere producten. Desondanks kan je met brood oneindige variaties bedenken en kunnen klanten er al van smullen terwijl ze aan het wachten zijn op hun bestelling