Herfstgratins met roodlof, paddenstoelen & hazelnoten

Ingrediënten (10 personen):

  • 20 Aviko Premium Gratins Cream & Cheese
  • 400 gram roodlof
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • 75 gram ongebrande hazelnoten
  • 50 gram roomboter
  • 50 milliliter hazelnotenolie
  • Tijm, om te strooien
  • Bakplaat

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220°C en zet de gratins op een bakplaat.

Bereiding

Kuis het roodlof en de paddenstoelen en snijd in stukjes. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge pan goudbruin. Schud de geroosterde noten op een bord. Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen de boter in een pan en schep het roodlof en de paddenstoelen erdoor en smoor in 8-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het roodlof en de paddenstoelen over de gratins. Besprenkel met de hazelnotenolie en bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de tijm.

Tip: Je kan ook walnoten en walnotenolie gebruiken