Macaroni met ham en kaas
Een klassieker voor jong en oud, heerlijk met lekkere ham van bij ons.
De krokante kaaskoekjes maken het des te smakelijker!!!
Ingrediënten (4 pers.)
- 375g macaroni kort Anco Professional kookbestendig
- 100g boter
- 100g bloem van Anco
- 1 liter melk
- 200g gekookte ham
- 150g gemalen kaas
- peper en zout
Bereiding :
- Smelt de boter en roer er de bloem onder.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe op een zacht vuur, laat daarna eens goed doorkoken tot een mooi glad geheel.
- Voeg 100g kaas toe. Kruiden met peper en zout.
- Snij de ham in blokjes of reepjes.
- Kook de deegwaren Anco Professional beetgaar in voldoende water.
- Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta met de kaassaus en de ham.
- Maak van de 50g kaas 4 hoopjes in een antikleefpan en laat deze smelten in een oven of op het vuur tot ze mooi bruin gebakken zijn.
- Laat even afkoelen en serveer de krokante kaaskoekjes bij de macaroni met ham en kaas.
Wijntip :
- Frisse droge witte wijn
Kaas :
- Om te gratineren (een kaaskorstje in de oven maken), kan je mozzarella gebruiken voor een zachte, romige textuur.
- Emmentaler en zeker gruyère zijn voller van smaak en geven een harder korstje.
- Een intense smaak krijg je wanneer je Parmezaan of grana padano bovenop je kaaslaag legt.