Parmigiani van aubergine en bloemkool met linzen bolognaise

Parmigiani van aubergine en bloemkool met linzen bolognaise

Ingrediënten :

  • 500 gr Bonduelle gegrilde aubergines 
  • 500 gr Bonduelle bloemkool Minute
  • 100 gr Grana padano
  • 50 gr panko
  • 40 st kerstomaten
  • 80 ml olie
  • 100 gr ui
  • 200 gr tomatenpuree
  • 1 kg gepelde tomaten
  • Peper en zout
  • 750 gr Bonduelle bruine linzen Easybag
  • 30 st mini mozzarella
  • 10 basilicum
  • 100 gr geroosterde pijnboompitten

 

Bereidingswijze :

  1. Laat de gegrilde aubergine en de bloemkool ontdooien.
  2. Plet de bloemkoolroosjes en bestrooi samen met de aubergine met de Grana padano en panko. Besprenkel de kerstomaten met de helft van de olie.
  3. Gratineer de bloemkoolroosjes en aubergine en pof de kerstomaten in de oven op 250 °C hetelucht gedurende 5 minuten en houd warm.
  4. Fruit de gesneden ui in de resterende olie, voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze. Giet de bruine linzen af en voeg samen met de gepelde tomaten toe. Maak op smaak met peper en zout en houd warm.
  5. Leg een aubergine plak op bord, gevolgd door een schep saus, herhaal dit. Leg dan de gegratineerde bloemkool erop. Maak af met de gepofte kerstomaten en mozzarella. Garneer het geheel met basilicum en geroosterde pijnboompitten.